Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Koks kiezen Kroonkeukens!

De voordelen van een hoekkeuken

De hoekkeuken is een keuken die in de hoek geplaatst wordt en door middel van twee verschillende zijden aan elkaar verbonden wordt. Aan de ene kant van de keuken wordt er gekookt en aan de andere kant van de keuken wordt er gekoeld en gespoeld. De hoekkeuken staat in de lijst van meest populaire keukens in de Nederlandse huishoudens. Dit met als reden dat deze L-vormige keuken veel voordelen met zich meebrengt. 

 

Voordelen van een hoekkeuken

  1. Veel bewegingsruimte

Doordat de keuken in een hoek geplaatst wordt ontstaat er veel bewegingsruimte. Zo wordt het mogelijk om met meerdere personen in de keuken bezig te zijn zonder dat dit de krap aanvoelt.

  1. Veel kastruimte

Naast de standaard kastjes en lades beschikt een hoekkeuken ook vaak over een carrouselkast. Deze kast wordt in de hoek van de keuken geplaatst en beschikt over twee draaibare componenten waardoor er in één opbergruimte meerdere dingen opgeborgen kunnen worden.

  1. Ideaal voor kleine huishoudens

Hoekkeukens nemen minder ruimte in beslag dan de overige keukenvormen. Door zelf te bepalen hoe lang de werkbladen dienen te zijn, past de keuken altijd in het daarvoor bestemde vertrek.

  1. Eindeloze mogelijkheden

Hoekkeukens zijn er in alle stijlen, maten en kleuren met verschillende lades, bovenkasten en carrouselkasten. De meest ideale combinatie kun je geheel zelf samenstellen.

 

De indeling van een hoekkeuken

Over het algemeen wordt de koelkast altijd aan het uiteinde van de keuken geplaatst, vaak naast de plaatsing van een andere hoge kast met hierin een magnetron, combi-oven of koffiezetapparaat. Aan deze zelfde kant van de koelkast, vaak vlak hiernaast, wordt ook de gootsteen gestationeerd. Om een goede interactie tussen het koken, spoelen en koelen te behouden, wordt de kookplaat vaak aan de andere kant van de keuken geplaatst. Op deze manier wordt de ideale werkdriekhoek gecreëerd: de ruimte tussen de koelkast, gootsteen en kookplaat.

 

Op zoek naar een geschikte hoekkeuken voor jouw keuken? Kroonkeukens adviseert graag. Laat je adviseren naar de mogelijkheden en kom lang in onze showroom.

De voordelen van een hoekkeuken