De voordelen van een granieten werkblad

Een granieten keukenblad is gemaakt vanuit een eeuwenoud product en is populair in vele keukens in Nederland door zijn puur natuurlijke uiterlijk. Een graniet is een stollingsgesteente dat uit lava is ontstaan en staat bekend om zijn mooie kleur- en structuurverschillen. Het is een extreem harde steensoort die op verschillende manieren verwerkt kan worden.

 

Een granieten werkblad

Het gesteente wordt vanuit de groeven rechtstreeks naar de steenhouwerij gebracht. De ruwe platen worden geslepen en gepolijst, gezoet of gebrand, wat zorgt voor een meer of minder glanzende uitstraling.

 

Omdat het materiaal van een granieten werkblad een bijzonder expressief patroon heeft is dit werkblad geschikt voor uitgesproken keukens. Graniet is robuust materiaal dat niet alleen onverwoestbaar is, maar ook heel expressief. Ieder natuurstenen werkblad is uniek door de patronen en de tinten in de bladen.

 

Voordelen van een granieten werkblad

 

  1. Graniet is een heel hard materiaalsoort 

Door het harde materiaal van een graniet is het blad krasbestendig en snijvast. Het materiaal kent een uithardingsproces van wel duizenden jaren en is daarom een heel hard materiaalsoort.

 

  1. Graniet is slijtvast

Het materiaal slijtvast en zal niet snel breken. Als je een bord laat vallen op het materiaal zal het materiaal niet gelijk slijten. Alleen bij zwaardere voorwerpen ontstaat er een mogelijkheid dat het graniet af kan breken.

 

  1. Hittebestendige eigenschappen

Doordat het materiaal graniet een stollingsgesteente is kan het materiaal goed tegen hitte. Het kan geen kwaad als er een hete pan op het gesteente wordt gezet. Alleen als er grote warmteverschillen zijn kan dit wel, het wordt daarom geadviseerd om onderzetters te gebruiken.

 

Op zoek naar een granieten werkblad? Kroonkeukens adviseert graag
Ben jij op zoek naar een granieten werkblad? Vraag naar keukenadvies op maat en laat je adviseren naar de mogelijkheden voor jouw eigen keuken.

 

De voordelen van een granieten werkblad