Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Koks kiezen Kroonkeukens!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!

De meest ideale indeling van de koelkast

De koelkast; het ene moment zit ie propvol en het andere moment ligt er nauwelijks iets in. Hoe deelt u de koelkast in? Legt u alles zomaar ergens neer of hebben bepaalde dingen een vaste plek? Wist u dat er een slimme koelkastindeling bestaat? Dat heeft te maken met de verschillende temperaturen in een koelkast. Houdt u zich aan deze indeling, dan kunt u besparen op energie.

Ideale temperatuur in de koelkast

Om gelijk te beginnen met de temperatuur: de meest ideale temperatuur in een koelkast is 4 graden. De temperatuur in de koelkast zal niet overal hetzelfde zijn, maar daar kunt u slim gebruik van maken. Wij geven tips!

Groentelades

De naam zegt het al: groentelades zijn voor de groentes. Hier is de vochtregulatie het beste en daardoor blijven de groentes het langst vers. U kunt aardappels, pompoen, ui, komkommer, avocado, paprika, aubergine en tomaten het best buiten de koelkast bewaren. Zo blijven ze langer vers.

Onderste plank

De plank boven de groentelades is de onderste plank in de koelkast. Deze plank kunt u reserveren voor vis en vlees, omdat hier de temperatuur het meest constant en koud is.

Middelste plank

De middelste plank is geschikt voor restjes. De temperatuur is hier het hoogst. Bewaar de al bereide maaltijden in afgesloten bakjes, zodat er geen lucht bij komt.

Bovenste plank

Smeersels voor op brood, boter, kaas en eieren kunnen het beste op de bovenste plank worden geplaatst. Hier is de temperatuur niet te koud en niet te warm, maar constant. Een geschikte plek dus voor de genoemde producten.

Achterin de koelkast

Helemaal achterin is de koelste plek in de koelkast. Hier kunt u het beste melk, yoghurt en andere zuivel plaatsen. Zo blijven ze het langst goed.

De koelkastdeur

Dan blijft de deur nog over. Hier kunt u sauzen, potjes en open pakken goed bewaren.

Bent u toe aan een nieuwe koelkast? Voor de mooiste en nieuwste modellen kunt u bij Kroonkeukens terecht. Maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom en bekijk daar alle mogelijkheden. Graag tot snel!